Om mig

Hej och välkommen till min sida! Att skriva är ett av mina stora intressen. Här skriver jag olika sagor och berättelser. Det kan handla om våra högtider, traditioner eller vardagliga händelser, oftast med hästar. Alla sagor/berättelser kommer att innehålla både påhitt men också det jag själv har upplevt. En del tar jag från min egen barndom och en del är bara från min egen fantasi. Ibland kommer jag att lägga till lite olika enkla recept och ibland blir det även illustrerat med någon bild eller teckning/målning som jag har gjort. Jag skriver korta kapitel och hoppas att du följer med mig in i sagan och berättelsernas värld. Besök även min andra blogg www.ingersdesign.blogspot.com där lägger jag upp bilder på det jag har designat eller saker som jag har gjort en make over på och en hel del annat som jag pysslar med. Tillägg: Tyvärr fungerar inte den bloggen för inlägg längre, därav enbart "gamla" inlägg kvar. Kram Inger

måndag 29 augusti 2011

Vinbärsgelé

Ett mycket enkelt recept på vinbärsgelé:

Det går lika bra med röda eller svarta vinbär. Plocka i en bunke, behöver inte rensas så noga, ta bara bort om det kommer med blad eller för stora bitar från kvisten. Plocka så mycket att det når till ca 3 fjärdedelar av en kastrull, kastrullens storlek bestämmer du själv efter vad du har. Fyll på med vatten så att det täcker bären. Låt koka på svag värme ca 30 min, rör om någon gång då och då. Sila sedan bort bären, jag brukar göra det i en tillbringare med dl-gradering. Passa bara för det är varmt. Häll sedan tillbaka saften i kastrullen och ta 1 dl socker till varje dl saft (en riktig sockerbomb). Koka sakta igen och rör om då och då. Ska börja bli geléaktigt. Stäng av värmen. Även om gelén inte har fått den konsistens som gelé ska ha så gör det ingenting, det brukar bli när den har fått stå ett tag. Jag häller upp gelén på små ordentligt rengjorda burkar som jag har sparat, exempelvis tacosåsburkar är bra. Passa även här för det är varmt. Låt stå och svalna. Om gelén inte stelnar går det bra att koka om allt igen och fylla på mer socker. För den som vill, om det blir många burkar, så går det bra att sätta i lite Anatom i gelén innan ni häller upp på burkar. Då håller de bra över hela vintern. Gott till kött.
Kram Inger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar