Om mig

Hej och välkommen till min sida! Att skriva är ett av mina stora intressen. Här skriver jag olika sagor och berättelser. Det kan handla om våra högtider, traditioner eller vardagliga händelser, oftast med hästar. Alla sagor/berättelser kommer att innehålla både påhitt men också det jag själv har upplevt. En del tar jag från min egen barndom och en del är bara från min egen fantasi. Ibland kommer jag att lägga till lite olika enkla recept och ibland blir det även illustrerat med någon bild eller teckning/målning som jag har gjort. Jag skriver korta kapitel och hoppas att du följer med mig in i sagan och berättelsernas värld. Besök även min andra blogg www.ingersdesign.blogspot.com där lägger jag upp bilder på det jag har designat eller saker som jag har gjort en make over på och en hel del annat som jag pysslar med. Tillägg: Tyvärr fungerar inte den bloggen för inlägg längre, därav enbart "gamla" inlägg kvar. Kram Inger

fredag 29 mars 2013

Sillgratäng

Varje påsk gör jag en sillgratäng som är både enkel och god. Det som behövs är en ugnsfast form, behöver inte vara så stor, däremot med kant. Margarin, ca 6 kokta potatisar, steksill, 1-2 lökar, matlagningsgrädde, salt och peppar. Börja med att skiva löken i mindre bitar och bryn dem i stekpannan. Smöra ugnsformen och lägg sedan lager på lager. Skiva den kokta potatisen och börja med den i botten. Ett lager lök ovanpå det. Skiva steksillen i mindre bitar och fortsätt med att lägga i ugnsformen. Salta ytterst lite men lite mer av svartpepparn. Sista lagret blir ett lager potatis. Häll på matlagningsgrädden ca 1-2 dl, jag brukar tyvärr alltid hälla på för mycket. In med ugnsformen i ugnen på 200 grader. Eftersom både löken och potatisen redan är klara så behöver formen bara vara ca 20 minuter i ugnen för att sillen ska bli klar. Det är här jag märker att jag har hällt på för mycket matlagningsgrädde, det ska inte bli en för lös sås i ugnsformen. Det blir godare när allt istället har kokat ihop sig och blivit lite krämig istället. Lycka till


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar