Om mig

Hej och välkommen till min sida! Att skriva är ett av mina stora intressen. Här skriver jag olika sagor och berättelser. Det kan handla om våra högtider, traditioner eller vardagliga händelser, oftast med hästar. Alla sagor/berättelser kommer att innehålla både påhitt men också det jag själv har upplevt. En del tar jag från min egen barndom och en del är bara från min egen fantasi. Ibland kommer jag att lägga till lite olika enkla recept och ibland blir det även illustrerat med någon bild eller teckning/målning som jag har gjort. Jag skriver korta kapitel och hoppas att du följer med mig in i sagan och berättelsernas värld. Besök även min andra blogg www.ingersdesign.blogspot.com där lägger jag upp bilder på det jag har designat eller saker som jag har gjort en make over på och en hel del annat som jag pysslar med. Tillägg: Tyvärr fungerar inte den bloggen för inlägg längre, därav enbart "gamla" inlägg kvar. Kram Inger

söndag 16 december 2012

Gravad lax

Oj så gott med gravad lax på julbordet. Att grava egen lax är inte så svårt, det tar bara lite längre tid än att köpa färdigt i affären men det blir mycket billigare. Här kommer ett enkelt recept med få ingridienser till drygt 1 kg lax.













2 tsk grovstötta vitpepparkorn, 4 msk salt, 3-4 msk socker och rikligt med dill.
Blanda vitpeppar, salt och socker. Gnid in laxen med saltblandningen och lägg rikligt med dill på. Sätt två laxbitar mot varandra, köttsida mot köttsida, Lägg sedan laxen i en plastpåse, se till att den ligger plant och förslut påsen. Lägg påsen på en tallrik och sätt gärna något tungt på så att den pressas ihop. Min pappa lade alltid en tvättad sten på. Sätt in tallriken i kylskåpet. Vänd sedan 3-4 gånger under gravningen. Tunna laxfileér tar 1 dygn och tjockare 2 dygn innan den är klar. När laxen är klart gravad, häll bort laken, klart. Kan förvaras ca en vecka i kylskåp, kan också frysas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar