Om mig

Hej och välkommen till min sida! Att skriva är ett av mina stora intressen. Här skriver jag olika sagor och berättelser. Det kan handla om våra högtider, traditioner eller vardagliga händelser, oftast med hästar. Alla sagor/berättelser kommer att innehålla både påhitt men också det jag själv har upplevt. En del tar jag från min egen barndom och en del är bara från min egen fantasi. Ibland kommer jag att lägga till lite olika enkla recept och ibland blir det även illustrerat med någon bild eller teckning/målning som jag har gjort. Jag skriver korta kapitel och hoppas att du följer med mig in i sagan och berättelsernas värld. Besök även min andra blogg www.ingersdesign.blogspot.com där lägger jag upp bilder på det jag har designat eller saker som jag har gjort en make over på och en hel del annat som jag pysslar med. Tillägg: Tyvärr fungerar inte den bloggen för inlägg längre, därav enbart "gamla" inlägg kvar. Kram Inger

lördag 5 november 2011

Lammfiol i ugn

Här kommer ett enkelt tips på att tillaga lamm i ugn. Tar ganska lång tid men blir så gott. Lägg en lammfiol i en ungsplåt med lite högre kant. Gör flera små stick i köttet och stick ner vitlöksklyftor. Dela vitlöksklyftorna så kan du fylla flera stick med vitlöken. Smörj in köttet med olja och kryddor, exempelvis rosmarin och basilikalime. Blanda gärna flera kryddor, Fyll på vatten så att det täcker botten på plåten. Sätt ugnen på 175 grader och när ugnen har blivit varm sätt in plåten med lammfiolen. Låt nu stå i ca 3 timmar. Vänd varje halvtimma och ös på med buljongen från plåten. Sista 40-45 minuterna kan du lägga ner skalade hela små potatisar (är det stora potatisar dela dem på hälften eller gör klyftor) tillsammans med lammfiolen. När lammet sedan är färdigt har även potatisen blivit klar. Servera med en god sallad och tzatsiki. En enkel tzatsiki gör du på creme fraiche, pressad vitlök och gurka hackad i små bitar. Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar