Gott med lax. Skiva gravad lax i tunna skivor. Fyll varje skiva med någon god fyllning exempelvis lax eller räkor. Rulla ihop laxskivan. En enkel förrätt. Tips på fyllning: Laxröra - creme fraiche, små tärningar av gravd lax, lite pepparrot och dill. Räkröra - creme fraiche, hackade räkor, lite citronsaft och dill. För den som vill göra det riktigt, riktigt enkelt går det bra att köpa färdigskivade laxbitar och fylla med färdig skagenröra.
Potatissnäckor
1 rulle färdig smördeg, 6-8 kokta potatisar, 3 dl riven ost med smak, färska eller torkade örter, salt och peppar.
- Rulla ut degen och riv potatis jämnt över den.
- Strö över 2/3 delar av osten och krydda efter behag.
- Rulla ihop som en rulltårta. Lättast är att rulla från långsidan, då blir inte bitarna så stora. Skär i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
- Platta till och kläm till bitarna lite vid skarven.
- Grädda i 200-225 grader i 20-25 minuter tills snäckorna har fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar