Om mig

Hej och välkommen till min sida! Att skriva är ett av mina stora intressen. Här skriver jag olika sagor och berättelser. Det kan handla om våra högtider, traditioner eller vardagliga händelser, oftast med hästar. Alla sagor/berättelser kommer att innehålla både påhitt men också det jag själv har upplevt. En del tar jag från min egen barndom och en del är bara från min egen fantasi. Ibland kommer jag att lägga till lite olika enkla recept och ibland blir det även illustrerat med någon bild eller teckning/målning som jag har gjort. Jag skriver korta kapitel och hoppas att du följer med mig in i sagan och berättelsernas värld. Besök även min andra blogg www.ingersdesign.blogspot.com där lägger jag upp bilder på det jag har designat eller saker som jag har gjort en make over på och en hel del annat som jag pysslar med. Tillägg: Tyvärr fungerar inte den bloggen för inlägg längre, därav enbart "gamla" inlägg kvar. Kram Inger

söndag 8 april 2012

Laxrosetter och potatissnäckor

Laxrosetter
Gott med lax. Skiva gravad lax i tunna skivor. Fyll varje skiva med någon god fyllning exempelvis lax eller räkor. Rulla ihop laxskivan. En enkel förrätt. Tips på fyllning: Laxröra - creme fraiche, små tärningar av gravd lax, lite pepparrot och dill. Räkröra - creme fraiche, hackade räkor, lite citronsaft och dill. För den som vill göra det riktigt, riktigt enkelt går det bra att köpa färdigskivade laxbitar och fylla med färdig skagenröra.

Potatissnäckor
1 rulle färdig smördeg, 6-8 kokta potatisar, 3 dl riven ost med smak, färska eller torkade örter, salt och peppar.
  • Rulla ut degen och riv potatis jämnt över den.
  • Strö över 2/3 delar av osten och krydda efter behag.
  • Rulla ihop som en rulltårta. Lättast är att rulla från långsidan, då blir inte bitarna så stora. Skär i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  • Platta till och kläm till bitarna lite vid skarven.
  • Grädda i 200-225 grader i 20-25 minuter tills snäckorna har fått fin färg.
Gott, lite festligt och annorlunda sätt att servera potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar