Mat och dryck var lika viktigt förr till jul som nu. Grisarna slaktades ofta i november när de var runda och goa efter sommaren men julgrisen sparade man oftast till in i december. Fläsket och framför allt skinkan är starkt förknippat till just julen. Idag går vi till affären och handlar det vi vill ha, oftast bara några dagar före jul. Men förr i bondesamhället var det noga med att ta tillvara på allting. Av grisen gick det att få ut mycket. pressylta, revbensspjäll, rullsylta, grisfötter, fläskkorv och mycket mer. Det var bråda tider i köket.
Jag har inget kort på någon gris annat än en söt liten chokladgris som jag gjorde när jag gick på konstskolan. Den är så söt så den kommer att överleva även den här julen, eller hur?
Om mig
- Inger´s sagor
- Hej och välkommen till min sida! Att skriva är ett av mina stora intressen. Här skriver jag olika sagor och berättelser. Det kan handla om våra högtider, traditioner eller vardagliga händelser, oftast med hästar. Alla sagor/berättelser kommer att innehålla både påhitt men också det jag själv har upplevt. En del tar jag från min egen barndom och en del är bara från min egen fantasi. Ibland kommer jag att lägga till lite olika enkla recept och ibland blir det även illustrerat med någon bild eller teckning/målning som jag har gjort. Jag skriver korta kapitel och hoppas att du följer med mig in i sagan och berättelsernas värld. Besök även min andra blogg www.ingersdesign.blogspot.com där lägger jag upp bilder på det jag har designat eller saker som jag har gjort en make over på och en hel del annat som jag pysslar med. Tillägg: Tyvärr fungerar inte den bloggen för inlägg längre, därav enbart "gamla" inlägg kvar. Kram Inger
torsdag 3 december 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar