Fortsättning på Påsklov, kapitel 9
Recept på en god dillsås: Gör en vanlig vit sås som grund. Smält margarin, rör ner vetemjöl och häll sedan på mjölk, vispa till en lagom tjock sås, allt efter tycke och smak och på känn. Rör ner lite salt, peppar och hackad dill, gärna färsk. Jag fryser alltid in hackad dill på hösten, då har jag hela vintern, både till såser och till att lägga i vattnet när jag kokar potatis.
Långfredag var förr en dag då det var förbjudet med att ha öppet affärer, restauranger och danslokaler. Det var en sorgens dag eftersom Jesus dog och begravdes. Hela dagen skulle andas lugn och även barnen förbjöds att leka. Därför upplevdes den som en lång dag för många. Idag glömmer vi oftast bort varför vi firar de gamla högtiderna. Men långfredag är en allmän helgdag som alltid infaller fredagen före påskdagen. Eftersom påskhelgen betyder för många en längre sammanhängande ledighet så passar många på att åka ut till sina stugor eller till fjällen för att fira påsk.
Kram Inger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar